Medlemmar

Frista' He' Sextetten har haft få medlemmar under sin existens. Här följer sextettens nuvarande medlemmar med en kort beskrivning. Därefter en kort medlemshistorik:

 

David
David Norén

Esskornett

David har fått sin musikaliska start i Svenljunga Ungdomsorkester och sedan studier på Musikhögskolan i Göteborg. David arbetar på Tranemo Kulturskola som bleckblåslärare och började i sextetten 1995.
E-post: david.noren@tranemo.se

 

Anders
Anders Hjort
B-kornett

Anders är uppvuxen med Vuxenorkester. Han arbetar på Sparbanken i Mjöbäck och har varit med sedan starten 1980.
E-post: anders.hjort@mjobackssparbank.se

 

Stig
Stig Josefsson
Althorn

I Tranemo Kulturskola började Stig sin musikaliska bana. Sedan följde studier på Musikhögskolan i Göteborg. Han arbetar som bleckblåslärare i Ulricehamns Musikskola. Stig började i sextetten 1999.
E-post: stig.josefsson@frista.se

 

Peter
Peter Lindström
Tenorbasun

Peter startade sin musikaliska bana i Musik i Fristad. Därefter följde studier på Musikhögskolan i Göteborg. Han är anställd på Borås Kulturskola som bleckblåslärare och är sextettens musikaliska ledare. Peter har varit med sedan starten 1980.
E-post: peter.lindstrom@frista.se

 

Thomas
Thomas Pehrson
Tenorhorn

Thomas har ett förflutet i Musik i Fristad. Han har arbetat som inköpare på Ellos i Borås men arbetar sen våren -02 på sin egna gård i Grovare. Började i sextetten 1984.
E-post: thomas@frista.se

 

Morgan
Morgan Myrling
Tuba

Morgan har ett förflutet i Fristads Ungdomsorkester och Vuxenorkester. Arbetar som sjuksköterska på Borås lasarett och har varit med i sextetten sedan starten 1980.
E-post: morgan.myrling@frista.se

 

Lars
Lars Örtegren
Trummor

Lars är uppvuxen med Fristads Ungdomsorkester och Vuxenorkester. Han är flitigt anlitad i olika orkestrar, för tillfället dansbandet Zickos. Lars håller även på med musikdata. Arbetar som copywriter. Lars blev medlem i sextetten 1984.
E-post: lars.ortegren@ellos.se

 

Medlemshistorik

Frista' He' Sextetten bildades 1980 och var fram till 1985 en del i Musik i Fristad. Dess medlemmar plockades ur Fristads Vuxenorkester och bestod av:

Lennart Johansson, Esskornett
Peter Lindström, tenorbasun
Morgan Myrling, tuba
Anders Persson, B-kornett
Viljo Raderberg, tenorbasun
Jan Rydbäck, althorn
Per Stappe, trummor.

Våren 1983 slutade Viljo Raderberg, Per Stappe och Jan Rydbäck. Under hösten -83 började Lars Elmengård på althorn, och i januari -84 Thomas Pehrson, tenorhorn, och Lars Örtegren, trummor.

Denna konstellation står sig ända fram till -94 då Lars Elmengård flyttar till USA efter en av våra turnéer där. 1995 slutar även Lennart Johansson. David Norén och Fredrik Plumppu ersätter dessa.

Våren -99 slutar Fredrik Plumppu och ersätts av Stig Josefsson.

Frista' He' Sextettens nuvarande sättning som ovan:

David Norén Esskornett
Anders Hjort B-kornett
Stig Josefsson Althorn
Peter Lindström Tenorbasun
Thomas Pehrson Tenorhorn
Morgan Myrling Tuba
Lars Örtegren Trummor